(Villám)Kritika: Non-Stop

Liam Nesson a levegő ura

Non-Stop (francia-amerikai akcióthriller, 2014)

Rendezte: Jaume Collet-Serra

Forgatókönyv: Christopher Roach, Ryan Engle, John W. Richardson

Fényképezte: Flavio Martinez Labiano

Zene: John Ottman

Szereplők: Liam Neeson, Julianne Moore, Michelle Dockery, Scoot McNairy, Lupita Nyong'o, Nate Parker

Költségvetés: 50 millió dollár

105 perc

Liam Neeson manapság egyértelműen az akcióhős szerepet erőlteti, ami nem is baj, mert ez is nagyon jól áll neki. Az észak-ír színész karizmája és tehetsége így mindig egy szinttel feljebb tud emelni egy átlagos akciófilmet is. Itt pont valami ilyesmi a helyzet.
A Non-Stopban csont nélkül elhisszük neki, hogy ő egy kiégett, alkoholista ex-rendőr, aki most légi marsallként tengeti hitvány életét. Ám, ha kell, amolyan John McLane módon átkapcsol űberprofivá, akivel senki az ég világon nem szórakozhat, legalábbis nem büntetlenül.

Ezúttal egy gyilkos szedi az áldozatait egy utasszállító gépen, aki ráadásul a légi biztonság embereit próbálja feltüntetni, mint rossz fiúkat. A nyomozgatás a film feléig egész szórakoztató(különösen a sms/üzenet váltások vizuális bevonása a képernyőre volt nagyon ügyes és kreatív ötlet), utána viszont a egyre több a butaság, logikátlanság, sőt a végén már a hülyeségek is tobzódnak, amik sokat rontanak az addig egész kellemes hangulatból.
Annak viszont örültem, hogy a külső jeleneteket nem nagyon erőltették, mert azoknak a CGi megvalósítása szánalmas.
A legjobb pillanatokat most is akkor szállítja a film, amikor Liam bácsi átkapcsol brutál módba és közelharcban püföli azt, aki éppen ellene szegül. (Spoiler: És igen a plakát nem hazudik, tényleg lő a levegőben úszva is.)
Ja, hogy van egy Julianna Moore is a szereplők között...hát kétségtelen, hogy a színészi játékával ezúttal sem volt gond, de azt se vettem volna észre, ha egy "noname" színésznőt tettek volna a helyére.

Értékelés: 10/6.5

Ajánló
Kommentek
  1. Én