Box Office: Nem Sean Penn lesz az új Liam Neeson

Csalódás a The Gunman szereplése

Minden adva volt egy újabb "Elrabolva franchise" létrejöttére, de valami mégis félrecsúszott.

Pedig, ahogy Liam Nesson féle akciómozi esetében itt is volt egy kiváló (ezúttal többszörös Oscar-díjas) korosodó színész Sean Penn személyében, nem is beszélve arról, hogy a The Gunmant is Pierre Morel dirigálta, ahogy a Taken első felvonását is, sőt Penn mellé jóval több neves és elismert színész is pakoltak a filmbe a mellékszerepekre. Elég csak Ray Winstonera, Javier Bardemre, vagy éppen Idris Elba-ra gondolni.
Hogy miért lett bukás mégis a mozis pénztáraknál a film, az rejtély. A 40 millió dollárból forgatott alkotás az első 7 napján mindössze 7 millió dollárra volt jó Amerikában, ez azt jelenti, hogy nagyjából 10 millió körül fog zárni a tengerentúlon, és ezzel minden bizonyára lőttek is egy esetleges 2. rész elkészítésének.

Trailer: Skin Trade

Akció történelem: Dolph Lundgren és Tony Jaa közösen irtják a rossz fiúkat!

A Skin Trade előzetesét látva minden bizonnyal sokaknak be fog ugrani a svéd óriás egyik legismertebb (és legjobb) filmje a Leszámolás Kis-Torikóban. Dolph Lundgren ott Brandon Lee-vel kapta szét a teljes helyi yakuzát, most pedig korunk egyik legjobb harcművészével, az Ong Bak sztárjával, azaz Tony Jaa-val az oldal harcol majd a bűnözők ellen.
A negatív oldalt a mindig stílusos Ron Perlman erősíti majd, de feltűnik majd 2 akció között(vagy épp benne) Peter Weller (egykori Robotzsaru), Celina Jade és Michael Jai White is.
De, ami még fontosabb, hogy a már említett Leszámolás Kis-Tokióban főgonosza, azaz Cary-Hiroyuki Tagawa is "benéz", így újra egy filmben szerepelhet a szőke akciósztárral.

Amerikában kis kópiaszámmal május 6.-ától adják majd a mozik. Hazánkban esélyes, hogy majd egyből lakossági forgalmazásban (dvd, blue-ray) jelenik meg, hacsak pár művészmozi le nem csap a vetítési jogokra, aminek biztos itthon is sok akciófilm rajongó örülne.

Kritika: Chappie

Johannesburg ismét levett a lábamról

Chappie (amerikai, dél-afrikai sci-fi)

Rendezte: Neill Blomkamp

Forgatókönyv: Terri Tatchell, Neill Blomkamp

Fényképezte: Trent Opaloch

Zene: Hans Zimmer

Szereplők: Sharlto Copley (Chappie szinkronhangja), Watkin Tudor Jones ("Ninja"), Yolandi Visser, Dev Patel, Sigourney Weaver, Hugh Jackman

Költségvetés: 50 millió dollár

|115 perc|

Dél-Afrikát egyre többet látni hollywoodi filmekben, hála Niell Blomkampnak. Ez nagyon jó hír, mert üde színfoltot jelent végre újabb helyszínt látni a folyamatos Los Angeles, New York, San Francisco, vagy éppen Párizs és London féle (unalomig) ismert városok(országok) után.

A film afféle Robotzsaru és Rövidzárlat egyvelegének is tekinthető. Nem csak a sok témabeli hasonlóság (megidézés/lopás?! ki hogy ejti) miatt, hanem a hangulata és komolysága is valahol a kettő között lőtte be magát. A Robotzsarunál jóval könnyedebb, Johnny 5 kalandjánál viszont egyértelműen komorabb.

Neill Blomkamp, ha azt csinálhatja, amit szeret, az bizony mindig visszaköszön a vásznon, és zseniális District 9 után végre ismét levették róla a stúdió fejesei a nyakörvét. Így az író és rendező a saját szájíze szerint mesélhette el a történetét.
Természetesen ő is morális kérdéseket feszeget, amikor egy leselejtezett robot egyszer, csak emberi gyerekként ébred...persze csak az elméje. A környezet befolyásolásának fontosságára mutat rá, és bár néha kicsit hosszan jár körbe egy-egy problémát, összességében izgatottan figyeli a néző, hogy mi lesz a következő Chappie fejlődésében.

Ami a színészeket illeti kapunk pár nagy nevet, mint Sigourney Weaver, akit mindig jó egy sci-fiben csodálni, vagy Hugh Jackman, akit tőle szokatlan szerepben is jó látni. De az igazi aduk nem ők, hanem a gengszter brigád. Ninja és Yolandi valami elképesztően uralják az összes jelenetet, amiben szerepelnek, és naná, hogy legtöbb poén is hozzájuk köthető. És, hogy duplán is dicsérjem őket, több zeneszámuk is felcsendül többször is a filmben, ugyanis ők a Die Antwoord nevű formáció tagjai, akik a valóságban is pont így néznek ki, és a művésznevük is ugyanaz, így gyakorlatilag nagyjából magukat kellett alakítaniuk, ami jól állt nekik, mert kitalálni sem lehetett volna elképesztőbb alakokat ebbe a közegbe.Sajnos a főszereplő indiai srác nagyon semmilyen lett, így érte nem igazán izgul az ember, sőt a leggyengébb részek, ha ő próbál valami fontosat, vagy magasztosat tenni/alkotni. Ilyenkor sok esetben teljesen átmegy szájbarágósba a mozi, ami ront az összképen.A zenére még egy kicsit visszatérve, amikor éppen nem a bitang jó és egyedi Ninja-féle alternatív hip-hop szól, akkor Hans Zimmer ütős kis taktusai boldogítják a dobhártyánkat.

A látványra és az akciókra egy szavunk sem lehet, sőt néha kellően realista és brutális képsorait (amit azért fényképezéssel és vágással próbáltak enyhíteni) öröm nézni. Viszont a film közel 2 órás játékideje alatt egy picivel több akciót is elnéztem volna ezekből.Drámai jelenetek teljesen rendben vannak, akik a szívünkhöz nőttek azokért maximálisan rágjuk a körmünket. Ilyenkor még a sok apró és bosszantó logikai bakit/lyukat is elnézzük, elvégre megszeretjük Chappie-t, és, akit megkedvel az ember, azzal elnézőbb, nem igaz?!

Értékelés: 10/8.0

Hírek: Ethan Hawke is csatlakozott A hét mesterlövész új verziójához

Danzel Washington és Chris Pratt után újabb remek színész csatlakozott a projekthez

Washington után Hawke megszerzésében is fontos szerepe lehetett Antoine Fuquának. A rendező ugyanis korábban mind a két színésszel együtt dolgozott a zseniális Kiképzésen, amiért Denzel Washington és Ethan Hawke is Oscar-díjra volt jelölve, előbbi be is zsebelte a szobrocskát. Mellettük Hollywood egyik legfelkapottabb arca, Chris Pratt is csatlakozott a stábhoz.

A hét mesterlövész újkori változatának a forgatását 1 éven belül szeretnék megvalósítani.

Trailer: The Shaman

Egy érdekesnek ígérkező sci-fi rövidfilm

A Marco Kalantari által készített film alig több, mint 17 perc, de az előzetese alapján megéri majd rászánni ezt a kis időt.

Érdekesség: Tony Starktól kapott Vasember kart egy kisfiú

Robert Downey Jr. személyesen adott egy robotkart egy kéz nélkül született gyereknek

A Collective Project jóvoltából egy születési rendellenesség miatt jobb felkar nélkül született fiú bionikus robotkart kapott ajándékba. A 7 éves Alex ezt a rendkívüli ajándékot ráadásul nem mástól vette át, mint a Vasembert megformázó Robert Downey Jr.-tól, aki erre az időre újra Tony Stark bőrébe bújt.

Hírek: Bruce Willis a Broadway-n!

A világhírű filmsztár kipróbálja magát a színpadon is

Stiphen King Tortúra című regényének (amiből korábban filmváltozat is készült) a színpadi változatában fog szerepelni az elsősorban akcióhősként számon tartott Bruce Willis.
A színész így nagy színpadon ezzel fog debütálni, nem is akárhol fogják játszani a darabot. A helyszín a világhírű new york-i Broadway-n lesz.
A bemutató egyelőre elég messze van, de az előzetes tervek szerint 2016 őszén mutatnák be a Will Frears által rendezett adaptációt.