Kritika: Lucy

Te hány százalékban vagy hiszékeny?

Lucy (francia sci-fi akciófilm, 2014)

Rendezte: Luc Besson

Forgatókönyv: Luc Besson

Fényképezte: Thierry Arbogast

Zene: Eric Serra

Szereplők: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Amr Waked, Analeigh Tipton

Költségvetés: 40 millió dollár

|89 perc|

Már a South Parkosok is rájöttek arra, hogy, ha Morgan Freeman tolmácsolásával adsz elő valamit, azt mindenki elhiszi, még, ha kamu az egész, akkor is.

Vélhetően Luc Besson is látta azt South Park részt, ahol minden bonyolult felvetésnél előugrott a semmiből a kedves tekintetű színes bőrű korosodó színészlegenda, és elmagyarázta úgy is, hogy a közember is megértse miről van szó. Nah a Lucyben is nagyjából ez a helyzet.
A Scarlett Johansson által alakított főhősnőt belerángatják egy rossz kimenetelű bizniszbe, ami következtében drogot kell csempésznie a gyomrában. Ám ez a kísérleti anyag szivárogni kezd és bejut a nő szervezetébe. Innentől fogva az a mellékhatás éri, hogy folyamatosan egyre nagyobb részét tudja használni az agyának.

Az pedig, hogy egy ember milyen dolgokra és fejlődésre képes, míg az átlag ember által használt 10%-tól eljutunk a 100%-ig azt Morgan Freeman folyamatosan elmagyarázza nekünk, szépen szájbarágósan és telis tele maszlaggal, ám kétségtelenül vannak benne érdekes és jó felvetések is.

Besson pörgősre vette a figurát és rövid bevezető után végig zúzza az alig másfél órás játékidőt, csakhogy ahogy halad előre a cselekménnyel úgy lehet egyre kevésbé drukkolni az egyre nagyobb hatalommal bíró Lucynak. A végére pedig szinte teljesen tét nélkülivé válik, mert senki nem képes felvenni a már-már szuperhőssé váló nővel.
Azért akadnak látványos akciók és egész ügyes effektek is, amiket jó nézni. Persze Besson a szokásos Párizsi autósüldözését is levezényli sokadszorra, ami már nem túl eredeti, vagy különösebben izgalmas. A főgonosz egész jó lenne, ha nem válna egyre súlytalanabbá a film előrehaladtával.

Luc Besson szórakozott egy kicsit, és egy érdekes ötletre sok sok áltudományos körítéssel teleszórt kis akciófilmet rittyentett össze. Nem nyújt semmi maradandót, de a gyönyörű Scarlett Johanssont azért jó nézni, ahogy püföli a férfiakat, egész jó dallamokra.

Értékelés: 10/6.5

Ajánló
Kommentek
  1. Én