Tudtad-e, hogy az első xenomorph egy péniszre hasonlított?

7 dolog, amit talán sosem tudtál az Alienről, de most megtudhatod!

35 évvel ezelőtt született meg a filmtörténelem egyik legfontosabb ékköve, ami egyesítette a sci-fi és a horror műfaj elemeit, valamint először adott női akcióhőst a Világnak. Természetesen Ridley Scott 1979 nyarán bemutatott Alien mozijáról van szó. A neves jubileumhoz érve összegyűjtöttem nektek pár érdekességet a filmmel kapcsolatban, amikről talán nem is hallottatok még.

Íme a 7 "Haláli" érdekesség:

1. H.R. Giger, a legendás svájci művész álmodta meg az idegen lényt Scott számára, ami elsőre túl bizarra sikeredett, ugyanis a mester egy férfi nemi szervét vette alapul és nagyon hasonlóra alakította ki a szörny kinézetét, végül sikerült őt egy szolidabb útra terelni. Viszont azt az ötletét megtartották, hogy a kultikus lénynek ne legyenek szemei, mert így sokkal félelmetesebb lesz a nézők számára...mit ne mondjak, igazuk lett.

2. Ridley Scott a Nostromo nevet, a filmbéli űrhajónak egy azonos című regényből kölcsönözte, ami Joseph Conrad műve. Hasonlóság a film alapfelállásával is van az irománnyal, ugyanis ott egy szigeten rekedt kis társaság áll a középpontban, ami az Alien esetében ugyebár maga az űrhajó.

3. Sigourney Weavert választották ki utoljára a szereplők közül, aki akkor még szinte teljesen ismeretlen színésznő volt. Állítólag a castingon is ő volt a legutolsó, akit meghallgattak Ripley hadnagy szerepére.

4. Jonesy-t a macskát 4 különböző cica alakította. Külön érdekesség, hogy egy német juhászkutyát is bevetettek annak érdekében, hogy a macskák a lehető legélethűbben ijedjenek meg a felvételek során. Szegények :))

5. Először nem szerepelt android a történetben és Ian Holm tényleg egy valós orvosi tisztet alakított volna, ahogy a legénység tagjai is gondolták, ám a film egyik producere, Walter Hill vette fel az ötletet, hogy legyen valamiféle robot, aki figyelemmel kísér mindent és ellenőrzés alatt tart mindent a Wayland-Yutani vállalat számára.

6. A filmkedvelők körében talán a legismertebb érdekesség az Alien filmmel kapcsolatban a híres "születés" jelenet, vagyis annak a megalkotásának a körülményei. Történt ugyanis, hogy Ridley Scotték úgy gondolták, hogy John Hurtön kívül egyik színészt sem avatják be mi is fog pontosan történni, akkor, amikor Kane karakterének mellkasából egyszer csak "kirobban" a kis szörny. Csak vázlatosan osztották ki a feladatokat a szereplők között. A terv tökéletesen bevált, ugyanis annyira megijedtek a szereplők, a sok fröccsenő vértől és a hirtelen megelevenedett gusztustalan rémségtől, hogy semmi szükség nem volt arra, hogy színleljenek, mivel egy páran így is majdnem maguk alá csináltak a kultikus jelenet felvétele alatt.

7. A xenomorph jelmez belsejében egy 22 éves és közel 220 centiméteres nigériai diák tartózkodott. Nem volt könnyű dolga, mert leülni egyáltalán nem lehetett a maskarában, mindössze időnként egy speciális tartókötél segítségével emelték fel, hogy pihentethesse a lábait.

Guy Pearce visszatérhet a Prometheus 2-ben

A Peter Waylandet alakító színész bízik benne, hogy valamilyen formában újra a karakter bőrébe bújhat

Ridley Scott megosztó mozijának a folytatásában úgy tűnik nem csak a két főszereplő (Noomi Rapace, Michael Fassbender) tér vissza, hanem a történet szempontjából az egyik legfontosabb mellékalak is, a Wayland-Yutani vállalat elnöke is.

A első Prometheus filmben Guy Pearce által megformált figurát Scotték visszahozhatják a folytatásba is, annak ellenére, hogy a történet szerint megölte őt az egyik Tervező.
A brit színész sem zárkózik el egye esetleges folytatástól, sőt kijelentette, hogy nagyon szívesen eljátszaná újra az örökké élni akaró és ellentmondást nem tűrő dúsgazdag cégtulaj alakját, és mivel egy sci-firől van szó, ezért bármi előfordulhat.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint ezúttal már nem a nagyon megöregedett Waylandet alakítaná a Memento korábbi főszereplője, hanem fiatalkori énjét, például visszaemlékezések formájában. Egy másik felröppent pletyka, hogy az ő általa megalkotott android, David valahogyan megtalálná a módot gazdája feltámasztására.

Rossz hír viszont a rajongók számára, hogy mire ez kiderül még elég sokat kell várni, ugyanis a legendás rendező egyelőre más filmekkel van elfoglalva, így legkedvezőbb esetben is, csak 2016 második felében láthatjuk a Prometheus folytatását.