Box Office: A teknősök leszorították a Galaxis őrzőit

Erősen nyitottak a nindzsák, a viharos katasztrófafilmnek esélye sem volt. Az új táncos film pedig csúnyán leszerepelt

4 nagyszámú forgalmazásban megjelent premier volt a múlt héten Észak-Amerikában, ezek közül volt ami nagyon jól teljesített és volt, ami nagyon gyengén.

A legjobban a Tini Nindzsa Teknőcök nyitott, aminek sikerült még első helyen nyitnia az amerikai mozikban, leszorítva ezzel az egy héttel korábbi befutót, a Galaxis őrzőit. A 65 milliós nyitóhétvégére egy rossz szava sem lehet a filmet bemutató Paramount stúdiónak.
Nem úgy a legújabb Step Up epizódnak, ami így könnyen lehet, hogy az utolsó is lesz a franchise történetében. A Step Up All In mindössze 6,5 milliós startra volt képes, amire nem lehetnek túl büszkék az alkotók.

A vihar magja című filmet sem fogja kitenni a vitrinbe a Warner Bros. A 18 milliós kezdés viszont az 50 milliós költségvetés tudatában azért katasztrófának közel sem tekinthető.
Az új Helen Mirren mozi a 4. helyen nyitott 11 milliót bezsebelve. A The Hundred-Foot Journey című film ezzel megelőzte például az előbb említett táncfilmet is, ami már csak azért is nagy szó, mert egy 22 millió dollárból készült drámáról van szó.

Menjünk a moziba be: Augusztus

Avagy ebben a hónapban mi vár ránk a vásznakon??

Lássuk hát mit kínál számunkra a nyár utolsó hónapja. Az akciófilmek és a képregény rajongók örülhetnek majd a legjobban, ők ugyanis kapnak jó pár kihagyhatatlannak tűnő alkotást szinte minden héten.

Első körben érkezik majd az idei harmadik (igen Hollywood erre is képes) Herkules mozi, igaz nagy nevek nélkül. Következő héten már a nyár egyik nagy durranásának szánt Galaxis őrzőit sasolhatja a nagyérdemű.

Ezek után újra láthatjuk, hogyan folytatja Robert Rodriguez a Bűn városának a bemutatását, oldalán Frank Miller tettestársával és a korábbi szereplők közül visszatérő Bruce Willisel, Jessica Albával, Mickey Rourke-al és az új főszereplővel Josh Brolinnal. Bűnös szórakozásnak tűnik a Sin City 2.

A hónap végén jön a nyugdíjas halálosztag következő bevetése, ahol Stallone és Statham mellé ezúttal csatlakozik Mel Gibson, Antonio Banderas és Wesley Snipes is a Feláldozhatók 3-ban. Ugyanezen a héten megérkeznek moziba a világ legveszélyesebb teknősei is, hogy felvegyék a harcot a gonoszok ellen. Valamint láthatjuk még Philip Seymour Hoffman egyik utolsó filmjét, amit még a halála előtt forgatott a kiváló színész.

De lássuk szépen sorban, mi is vár ránk az augusztusi mozihónap során (dátum szerint):

Premierek

Augusztus 7:

- Lucy (amerikai, francia akciófilm) fsz: Scarlett Johansson

- Herkules: Feltámadás (amerikai akciófilm) fsz: John Hennigan

- A közös szenvedély (francia dráma) fsz: Tim Roth

- Csingiling és a kalóztündér (amerikai animációs mese)

- A vihar magja (amerikai katasztrófafilm) fsz: Richard Armiatege

 

Augusztus 14:

- A galaxis őrzői (amerikai sc-fi akciófilm) fsz: Chris Pratt

- A csodabogár (olasz, szlovák vígjáték) fsz: Giuseppe Battiston

 

Augusztus 21:

- 22 Jump Street: A túlkoros osztag (amerikai akció-vígjáték) fsz: Jonah Hill, Channing Tatum

- Step Up: All in (amerikai zenés film) fsz: Alyson Stoner

- Sin City: Ölni tudnál érte (amerikai akció-thriller) fsz: Jessica Alba, Josh Brolin, Bruce Willis

- Oculus (amerikai horror) fsz: Kaern Gillian

 

Augusztus 28:

- Tini nindzsa teknőcök (amerikai akció-vígjáték) fsz: Megan Fox

- The Expendables 3: A feláldozhatók 3 (amerikai akciófilm) fsz: Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger

- Az utolsó éjszaka Párizsban (francia-német dráma) fsz: Niels Arestrup

- Az üldözött (angol-német politikai thriller) fsz: Philip Seymour Hoffman

- Bogyó és Babóca 3.: Játszótársak (magyar animációs mese)