Hírek: Rambo újra rendet tesz

Stallone még egyszer utoljára belebújik az ikonikus karakterének a bőrébe

Úgy tűnik nem a 2008-ban sikeresen fogadott John Rambo lesz a népszerű akció franchise utolsó darabja. Erre enged következtetni maga a főszereplőt alakító Stallone, aki állítólag másodmagával gőzerővel dolgozik a Rambo: Last Blood (Utolsó vérig) forgatókönyvén. (Mint ismeretes az első rész címe First Blood volt.)
A pletykák szerint Stallonen kívül Mickey Rourke is szerepelni fog valamilyen formában a filmben.

Vélhetően csak idő kérdése tehát, hogy mikor láthatjuk legendás akcióhős utolsó bevetését. Az előzetes várakozások alapján erre nagyjából 2016 végén kerülhet sor.

Box Office: Leáldozott a Feláldozhatóknak

Stallone és csapata elhasalt a pénztáraknál

Hogy mi lett volna A feláldozhatók 3. részének a szereplése abban az esetben, ha hetekkel a bemutató előtt nem kerül ki a stúdióból egy DVD minőségű kópia már sosem tudjuk meg. Viszont a végeredményt tudjuk. Gyászos szereplés. Stallone, Jason Statham, Schwarzenegger, Dolph Lungdren, Jet Li, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Harrison Ford és Mel Gibson főszereplésével készült old school akcióorgia mindössze a 4. helyen nyitott a tengerentúlon és 1 hét elteltével még csak a 20 millió körül jár.
A 90 milliós költségvetés az USA-ban már biztosan nem térül meg, a károkat elsősorban Európa (ahol még az öreg akció ikonok ma is népszerűek) és Ázsia enyhítheti majd a Lionsgate számára.
Itthon e hónap 28-ától fizethet be rá a mozikban az, akit még érdekel egy letűnt kor akcióhősei.

Menjünk a moziba be: Augusztus

Avagy ebben a hónapban mi vár ránk a vásznakon??

Lássuk hát mit kínál számunkra a nyár utolsó hónapja. Az akciófilmek és a képregény rajongók örülhetnek majd a legjobban, ők ugyanis kapnak jó pár kihagyhatatlannak tűnő alkotást szinte minden héten.

Első körben érkezik majd az idei harmadik (igen Hollywood erre is képes) Herkules mozi, igaz nagy nevek nélkül. Következő héten már a nyár egyik nagy durranásának szánt Galaxis őrzőit sasolhatja a nagyérdemű.

Ezek után újra láthatjuk, hogyan folytatja Robert Rodriguez a Bűn városának a bemutatását, oldalán Frank Miller tettestársával és a korábbi szereplők közül visszatérő Bruce Willisel, Jessica Albával, Mickey Rourke-al és az új főszereplővel Josh Brolinnal. Bűnös szórakozásnak tűnik a Sin City 2.

A hónap végén jön a nyugdíjas halálosztag következő bevetése, ahol Stallone és Statham mellé ezúttal csatlakozik Mel Gibson, Antonio Banderas és Wesley Snipes is a Feláldozhatók 3-ban. Ugyanezen a héten megérkeznek moziba a világ legveszélyesebb teknősei is, hogy felvegyék a harcot a gonoszok ellen. Valamint láthatjuk még Philip Seymour Hoffman egyik utolsó filmjét, amit még a halála előtt forgatott a kiváló színész.

De lássuk szépen sorban, mi is vár ránk az augusztusi mozihónap során (dátum szerint):

Premierek

Augusztus 7:

- Lucy (amerikai, francia akciófilm) fsz: Scarlett Johansson

- Herkules: Feltámadás (amerikai akciófilm) fsz: John Hennigan

- A közös szenvedély (francia dráma) fsz: Tim Roth

- Csingiling és a kalóztündér (amerikai animációs mese)

- A vihar magja (amerikai katasztrófafilm) fsz: Richard Armiatege

 

Augusztus 14:

- A galaxis őrzői (amerikai sc-fi akciófilm) fsz: Chris Pratt

- A csodabogár (olasz, szlovák vígjáték) fsz: Giuseppe Battiston

 

Augusztus 21:

- 22 Jump Street: A túlkoros osztag (amerikai akció-vígjáték) fsz: Jonah Hill, Channing Tatum

- Step Up: All in (amerikai zenés film) fsz: Alyson Stoner

- Sin City: Ölni tudnál érte (amerikai akció-thriller) fsz: Jessica Alba, Josh Brolin, Bruce Willis

- Oculus (amerikai horror) fsz: Kaern Gillian

 

Augusztus 28:

- Tini nindzsa teknőcök (amerikai akció-vígjáték) fsz: Megan Fox

- The Expendables 3: A feláldozhatók 3 (amerikai akciófilm) fsz: Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger

- Az utolsó éjszaka Párizsban (francia-német dráma) fsz: Niels Arestrup

- Az üldözött (angol-német politikai thriller) fsz: Philip Seymour Hoffman

- Bogyó és Babóca 3.: Játszótársak (magyar animációs mese)

Összeállítások: Exclusive képeken a Feláldozhatók sztárjai

A Vanity Fair magazin különleges képeket készített Stalloneról és csapatáról

A nem mindennapi képeket a Vanity Fairnél több, mint 30 éves dolgozó legendás fotós, Jonathan Becker készítette. A fotósorozaton szinte A feláldozható 3 összes sztárja szerepel. A teljesség igénye nélkül, íme az impozáns névsor, akik ott feszítenek a fotókon: Harosson Ford, Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Dolph Lundgren, Antonio Banderas, Wesley Snipes és természetesen Sylvester Stallone.
(A feláldozhatók 3 megjelenése hazánkban: Augusztus 28.)

Íme, hát az akcióhősök kellemes teadélutánokat idéző képei:

Rambo & Terminátor

A Rocky 4 két bokszolója

Egy halálos fegyver és egy régész professzor teázgat az ifjoncokkal

Tökéletes katona masszírozza az ex-kormányzó vállát

A legtökösebb szállító és El Mariachi bőszen figyel valamit

Dutch őrnagy viccet mesél, ami Mad Maxnek láthatóan nagyon tetszik

Az öreg akcióhősök nem vén akcióhősök

Szupercella

Egy Terminator segíti Rambo szökését

Rendezte: Mikael Hafström

Forgatókönyv: Jason Keller, Miles Chapman

 

Fényképezte: Brendan Galvin

Zene: Alex Heffes

 

Szereplők: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, James Caviezel, Sam Neill, Vinnie Jones, Curtis "50 Cent" Jackson

 

Kötségvetés: 50 millió dollár

Amerikai
111 perc, 2013

A 80'-as 90'-es évek megannyi évődése és zrikálása után A feláldozhatókban végre közös jelentben szerepelt a 2 legendás akcióikon (Bruce Willis-szel pedig még a tökéletes triumvirátus is összeállt). A folytatásban pedig már irtották is közösen a rosszfiúkat, minden nosztalgiára vágyó rajongó legnagyobb örömére. A Szupercella ismét ezt az igényt próbálja meg kiszolgálni, de ezúttal Willis, Statham, Rourke, van Damme, Li, vagy éppen Eric Roberts helyett ezúttal be kell érnünk egy rapperrel ("50 Cent"), egy ex-focistával (Vinnie Jones), "Mel Gibbson Jézusával" (James Caviezel) és az egykori T-Rex szelidítővel (Sam Neill). Igazából a felsorolt nevek közül majdnem mindenki annyit nyújt, amennyire azt tőle el lehet várni, 50 Cent például hiteltelen (mint mindig), Sam Niell rutinból dolgozik, viszont Az őrület határánban zseniális alakítást nyújtó James Caviezel számomra kicsit csalódás volt, igaz a karaktere is elég 2 dimenziós papírmaséra sikerült, de a jelenléte számomra így is picit színtelenre sikerült.

Térjünk rá azonban arra, ami a leginkább fontos a Szupercellában, nevezetesen a 2 izomkolosszus nagypapára. A történet főhőse Ray Breslin (Sylvester Stallone), akinek az a különleges szakmája, hogy felkérésre börtönökből szökik meg, hogy rávilágítson azoknak a hibáikra, akkor azonban mikor egy olyan szuperbörtönbe kerül, ahonnan szinte lehetetlen a szökés szövetséget köt az egyik rabbal (Arnold Schwarzenegger) a szabadulás érdekében.
Picit lassan indulnak be az események és az akciók is. Eleinte csak önismétlő börtönbunyókat (Spoiler: aki szeretne látni egy igazi Rambo vs Terminator ökölpárbajt az viszont nem fog csalódni) kapunk.

Mikor az egy helyben toporgás végre átcsap izgalmas jelenetekbe, akkor próbálják a sok szökéssel kapcsolatos ökörségeket lenyomni a torkunkon, és, aki nem figyel, akár még el is hiheti a lehetetlennél lehetetlenebb megoldásokat. Persze tudják azt az alkotók is, hogy nem szabad itt véresen komolyan venni a dolgokat, és ez ad egy egész kellemes kis hangulatot is a mozinak. Amikor Stallone és Arnie írtja a börtönőröket, azt öröm nézni. Az öklük még mindig olyan kemény, mi a kalapács, a fegyver pedig még mindig úgy muzsikál a kezükben, akár egy művészében a hegedű.

Igazából nem vállal sokat a film, de így legalább nem is esik át a ló túlsó oldalára és tényleg egész szórakoztató tud lenni a játékidő többségében. A forgatókönyv elég vérszegény, ez elsősorban a teljesen átlagos negatív karaktereknél ütközik ki a legerősebben. A Stallone-Schwarzenegger páros viszont minden akciófilm rajongó számára okoz majd kellemes perceket.

Értékelés: 10/6.5