Box Office: Nem Sean Penn lesz az új Liam Neeson

Csalódás a The Gunman szereplése

Minden adva volt egy újabb "Elrabolva franchise" létrejöttére, de valami mégis félrecsúszott.

Pedig, ahogy Liam Nesson féle akciómozi esetében itt is volt egy kiváló (ezúttal többszörös Oscar-díjas) korosodó színész Sean Penn személyében, nem is beszélve arról, hogy a The Gunmant is Pierre Morel dirigálta, ahogy a Taken első felvonását is, sőt Penn mellé jóval több neves és elismert színész is pakoltak a filmbe a mellékszerepekre. Elég csak Ray Winstonera, Javier Bardemre, vagy éppen Idris Elba-ra gondolni.
Hogy miért lett bukás mégis a mozis pénztáraknál a film, az rejtély. A 40 millió dollárból forgatott alkotás az első 7 napján mindössze 7 millió dollárra volt jó Amerikában, ez azt jelenti, hogy nagyjából 10 millió körül fog zárni a tengerentúlon, és ezzel minden bizonyára lőttek is egy esetleges 2. rész elkészítésének.

Trailer: Éjszakai hajsza

Új időpontot és új előzetest is kapott Liam Neeson és Ed Harris új akciófilmje

Ed Harris személyében végre emberére akadt a nyugdíjas korára akciósztárrá váló Liam Neeson. Azonban az Éjszakai hajsza (Run All Night) sokkal többnek tűnik egy szimpla akciómozinál, stílusos és minőségi élménynek tűnik.
Az előzetes azért is volt indokolt, mert áprilisról márciusra hozták előre a film bemutatóját.
A filmben az említett 2 remek színészen kívül szerepelni fog még többek között Genesis Rodriguez, Joel Kinnaman és Vincent D'Onofrio is.

Magyar mozipremier: március 12.

Trailer: Ted 2

A mocskos szájú plüssmaci visszatér!

Mindenki "kedvenc" mackója visszatér, és az első előzetesből kiderül, hogy cseppet sem finomodott a stílusa, szerencsére.
A Ted 2-ben természetesen viszont láthatjuk a gazdáját és főszereplő társát Mark Wahlberget is, viszont Mila Kunis, helyett ezúttal be kell érnünk Amanda Seyfrieddel. Továbbá feltűnik meg a folytatásban Liam Neeson és Morgan Freeman is.

A filmet ezúttal is Seth MacFarlane írta és rendezte, valamint Ted hangját is ő kölcsönözte.

Magyarországi mozipremier: június 25. vagy július 2.

Jön az Elrabolva 4!

Egyelőre csak egy poénvideó erejéig tér vissza Liam Neeson

Mielőtt nagyon megölnének a rajongók, szó sincs egyelőre semmilyen hivatalos bejelentésről a franchise-al kapcsolatban.
Liam Neeson ezúttal egy népszerű amerikai talkshow kedvéért bújt újra Bryan Mills bőrébe, hogy megmentse a barátja (most kapaszkodjatok meg!) ELRABOLT kutyáját.

Íme tehát a vicces "Elrabolva 4" előzetese:

Trailer: Run All Night

Liam Neeson és Ed Harris akciófilmje elképesztően hangulatosnak tűnik

Egymás után harmadszor fog Collett-Serra rendező Liam Neeson-nel dolgozni. A Non-stop és az Ismeretlen férfi után ismét az észak-ír színészre bízta a főszerepet, mellé pedig felkérték a mindig tökéletes Ed Harrist, aki már az előzetesben is félelmetesnek tűnik.

Főbb szerepben láthatjuk még az új Robotzsaru főszereplőjét, Joel Kinnemant, a gyönyörű Genesis Rodriguezt és Vincent D'Onofriot is.

Magyarországi premierről egyelőre nincs információ. Az USA-ban és a világ nagy részében április második felében kerül majd mozikba a Run All Night.

Kritika: Elrabolva 3

Liam Neeson átmegy Szökevénybe

Elrabolva 3 (francia-amerikai akciófilm, 2014)
Eredeti cím: Taken 3

Rendezte: Olivier Megaton

Forgatókönyv: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Fényképezte: Eric Kress

Zene: Nathaniel Mechaly

Szereplők: Liam Neeson, Maggie Grace, Forest Whitaker, Famke Janssen, Leland Orser, Dougray Scott

Költségvetés: 50 millió dollár

|108 perc|

Ezúttal nincs európai városlátogatás, most hazai terepen kell Bryan Millsnek megmutatnia, hogy még mindig tökös, és, aki a családjával (vagy ne adj Isten pont vele) szarakodik, annak csúnya világa lesz. Ismét.

A zseniális első epizód után sajnos Luc Besson a folytatásra beültetett a rendezői székbe egy fogyatékost, amit azzal tetézett, hogy a 3. felvonásra egy Parkinson-kóron operatőrt is ültetett Olivier Megaton ölébe.

A film története egyébként hajaz egyébként a legendás A szökevény című filmre, azzal a különbséggel, hogy itt Liam Neeson nem éppen az emberek gyógyításának a mestere, épp ellenkezőleg.
Szóval az észak-ír színész csak úgy vállalta el a 3. részt, ha Bessonék valami újjal rukkolnak elő, ez úgy, ahogy sikerült is nekik, bár azért most sem erőltette meg magát a francia filmmogul.

De egy Elrabolva filmben nem is a történtnek kell a középpontban lennie, hanem az izgalomnak, akcióknak és a hangulatnak és persze a mindenkit ledaráló főhősnek. Utóbbiból szerencsére most sincs hiány.

Neeson most is kreatívan, cselesen és, ha kell brutálisan bánik el mindenkivel, aki az útjában áll, és a nézése még mindig cool, ez nem lehet vita tárgya. Az egyre fásultabb tekintete meg még előny is kifejezetten az előző részek ismeretében.
A családjáért bármire képes Mills most kap a nyakába a jófiúk oldaláról is egy üldözőt, aki majdnem annyira profi, mint a már korábban említett A szökevényben, épp azért a szerepéért Oscart kapó Tommy Lee Jones. Itt ezt a szerepet a szintén Akadémia által kitüntetett rutinos Forest Whitaker játssza, nagyon szimpatikusan.

A legnagyobb hiba a már a kritika elején is említett rendező-operatőr párossal van egyértelműen. Megatonnak fogalma sincs, hogyan kell a tempót folyamatosan feszesen tartani, amit tovább ront, hogy az akciójelenetek szinte mindegyike nézhetetlen, hála a forgatáson vélhetően végig epilepsziás rohamban szenvedő Eric Kress operatőrnek, és persze a vágónak. Az akciókból alig lehet valamit kivenni, annyira remeg a kamera ezerrel ide-oda, és annyira szét vannak vágva, hogy még véletlenül se lássunk semmit normálisan az előttünk zajtó eseményekből.
Viszont a kis térben való közelharcok még mindig szórakoztatóak voltak, ellenben az autós üldözésekkel, amik katasztrofálisak, totálisan követhetetlenek.

Elsősorban ezek miatt a dolgok miatt romlott az Elrabolva mozik színvonala részről részre egyre lejjebb, amit azért Liam Nesson karizmája, az egyre érettebb Meggie Grace látványa és a rosszfiúk különféle lezúzási módja azért nézhetővé tesz, de már semmi nincs az első részben végig uralkodó kiváló hangulatból és feszültségből.

Értékelés: 10/6