Box Office: Új taggal bővült a milliárdosok tábora

A Halálos iramban új epizódja minden eddigi résznél sikeresebb

Megvan 2015 első filmje, ami átlépte a mágikus 1 milliárd dolláros bevételi álomhatárt.

Vin Diesel, Jason Statham, Paul Walker és Michelle Rodriguez főszereplésével készült autós akciómozi jelenleg 1.25 milliárd ropogós zöldhasúnál tart a pénztáraknál. Ebből csak az USA és Kanada 303 millióval vette ki eddig a részét.
Ezzel James Wan filmje lett a 20., mely csatlakozott a 'Milliárdosok klubjába'.
Jelenleg minden idők 6. legtöbb bevételénél tart, de már csak idő kérdése, hogy mikor fogja megelőzni az 5. helyen tanyázó Jégvarázst, de a 4. helyen lévő Harry Potter utolsó felvonása sem érezheti magát tökéletes biztonságban a maga 1 milliárd és 342 milliójával.
A lista első helyén egyébként továbbra is az Avatar tartózkodik beton biztosan. James Cameron 2009-es scifije 2,79 milliárd dollárt hozott össze a nagyvásznakról.

Box Office: Nem Sean Penn lesz az új Liam Neeson

Csalódás a The Gunman szereplése

Minden adva volt egy újabb "Elrabolva franchise" létrejöttére, de valami mégis félrecsúszott.

Pedig, ahogy Liam Nesson féle akciómozi esetében itt is volt egy kiváló (ezúttal többszörös Oscar-díjas) korosodó színész Sean Penn személyében, nem is beszélve arról, hogy a The Gunmant is Pierre Morel dirigálta, ahogy a Taken első felvonását is, sőt Penn mellé jóval több neves és elismert színész is pakoltak a filmbe a mellékszerepekre. Elég csak Ray Winstonera, Javier Bardemre, vagy éppen Idris Elba-ra gondolni.
Hogy miért lett bukás mégis a mozis pénztáraknál a film, az rejtély. A 40 millió dollárból forgatott alkotás az első 7 napján mindössze 7 millió dollárra volt jó Amerikában, ez azt jelenti, hogy nagyjából 10 millió körül fog zárni a tengerentúlon, és ezzel minden bizonyára lőttek is egy esetleges 2. rész elkészítésének.

Box Office: Bankot robbantott az új SpongyaBob mozifilm

Bikinifenék lakói sikerrel léptek át a világunkba

A SpongyaBob: Ki a vízből! elképesztően erősen startolt Amerikában. SpongyaBob, Csillag Patrik és a többi kultikus mesefigura, valamint Antinio Banderas főszereplésével készült félig animációs, félig előszereplős film az első hétvégéjén 55 millió dollárt zsebelt be, a Paramount stúdió nagy örömére.
A Nickelodeon világhírű meséje ezzel természetesen könnyedén szerezte meg Észak-Amerikában a mozis hétvége toplistáján az első helyezést.
Hazánkban február 12.-én mutatkoznak be TunyaCsápék.

Box Office: Michael Mann még sosem hasalt ekkorát

Hiába van Thor a főszerepben, a Blackhat az év egyik legnagyobb buktáját szállítja

Michael Mann korábbi munkái közül is volt már egy pár, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, elég csak a Miami Vicera, valamint A bennfentesre gondolni, de az utóbbiért 3 Oscar-jelölést is bezsebelhetett és egyik sem volt közel sem ekkora mellényúlás, mint a mostani mozija.

A Blackhat koncepciója pedig sikergyanús volt. Egy menő hacker akcióorgiák közepette megmenti az USA-t, ráadásul a főszerepben napjaink egyik legnépszerűbb színésze szerepel, a Thorból is ismert Chris Hemsworth.
Mégsem érdekelte a kutyát sem a film. A 70 millióból készült thriller már biztos, hogy a bemutatója után 3 héttel sem fogja elérni Észak-Amerikában, illetve nemzetközileg sem a 10-10 millió dollárt.

Box Office: Johnny Depp már sztárokkal az oldalán is bukásra van ítélve?

Hatalmasat bukott a különc színész új filmjével (is)

5-10 évvel ezelőtt szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy a világhírű sztár képes egyáltalán megbukni a mozikban, az elmúlt évek viszont bebizonyították, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen, sőt!

Johnny Depp ugyanis a Mortdecai című vígjátékával is megbukott, és ez elmúlt 5 évben már a sokadik buktája. Ami még fájóbb lehet, hogy ezúttal még pakoltak köré fél tucat neves színészt és ismert sztárt, ám így is elhasalt a pénztáraknák.

Hiába volt ugyanis Depp mellett a filmben, többek között Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany, Oliver Platt, vagy éppen Jeff Goldblum, ők sem tudtak segíteni.

A Mortdecai Amerikában az első 7 nap alatt mindössze alig 6 millió dollárt hozott a Lionsgate-nek, miközben a költségvetés 60 millióra rúgott, nem is beszélve a kb. 30 milliós reklámpénzről.

Mi azonban reméljük, hogy van még visszaút a siker felé az egykori ollókezű barátunknak.

Box Office: Szétszedik az amerikai mozikat Clint Eastwood háborús filmjéért

Az Amerikai mesterlövés minden előzetes elvárást magasan túlszárnyal

A Bradley Cooper főszereplésével készült háborús dráma a pár kópián bemutatott decemberi premiert követően januárban országosan jelent meg több, mint 3500 moziban, elképesztő eredménnyel.
Az Warner Bros. által 59 millióból készített, Clint Eastwood által rendezett alkotás 1 hét alatt 150 milliós bevétel felé jutott. Ez különösen azért nagy szó, mert az úgynevezett 'R'-es besorolás ellenére érte el ezt, ami azt jelenti, hogy a filmet csak 18 éven felüliek tekinthetik meg, vagy azoknak ajánlják.

Az Amerikai mesterlövész első hétvégéjén(országos forgalmazásban persze) 89 millió dollárt volt képes generálni, amivel megelőzte az eddig ezen a listán 2. helyen tanyázó Másnaposok 2-t (Bradley Cooper így már 2 filmmel van jelen a dobogón ebben a tekintetben), és majdnem sikerült elkapnia a mai napig csúcstartó Mátrix: Újratöltve (95 millió a nyitóhétvégén) című sci-fit.