Hírek: Hivatalos! Rendezőket és dátumokat kapott az Avengers 3-4

ALL IN! Mindent belead a Marvel a Bosszúállók dupla részes eposzába

Az Amerika kapitány: A tél katonája rendezőpárosa fogja elkészíteni a Bosszúállók 3. és 4. összefüggő részeit. Joe és Anthony Russo meggyőzte a Marvel fejeseket, hogy az epikusan dupla részessé duzzasztott, ám természetesen egyszerre forgatandó Infinity War filmek jó kezekben lesznek a testvéreknél.
Az Infinity War: Part I.-et 2018 májusára, míg a Part II.-t 2019 (szintén) májusára lőtték be előzetesen a stúdiónál.

Vasember, Hulk, Fekete Özvegy, Amerika kapitány, Thor és a többiek mind életük legnagyobb kihívásával néznek majd szembe, hogy megállítsák az (Marvel) Univerzum egyik legerősebb antihősét. Thanost pedig nem más, mint Josh Brolin fogja alakítani.

Hírek: A Pókember is Bosszúálló lesz!

A Sony és a Marvel megegyezett egymással, így már semmi akadálya, hogy Peter Parker belépjen Hulkék világába is!

A Marvel stúdiónak sikerült megegyeznie a Columba Pictures-el (Sony filmstúdiója) a Pókember kérdést illetően.
Ez a rajongóknak évek óta talán a legnagyobb vágya volt, most, már semmi akadálya nincs, hogy 2016-tól feltűnjön valamelyik Marvel szuperhős filmjében, akár már az Amerika kapitány 3-ban.
Természetesen új Pókember filmek is érkeznek majd 2017-ből, teljesen új karakterrel, így a Marc Webb féle Csoadálatos Pókember szériának szinte biztosan vége.
A különálló Spider-Man kalandokat továbbra is a Sony fogja gyártani, és forgalmazni, de biztosan átruccannak majd hozzá a már ismert Mervel hősökből is, cserébe, hogy ő is feltűnhet majd a Bosszúállókból ismert bármelyik karakter filmjében.
Így már a legtöbben csak idő kérdéseként várják, hogy a 2 stúdió bejelenti: A Pókember szerepelni fog a Bosszúállók valamelyik részében.

Érdekesség: Csapatfotó az új Bosszúállókról

Az Empire magazin a jófiúk mellett a főgonosz is saját karakterposztert kapott

Az felső képen a következő szuperhősöket láthatjuk (sorrendben, balról indulva): Wanda, Pietro, Thor, Vasember, Hulk, Amerika Kapitány, Fekete Özvegy, Sólyomszem

Az alsó képen a film első számú ellensége, a címben is szereplő Ultron látható.

Trailer: Durvára vette a figurát a Bosszúállók 2 új előzetese

Elég sötétre és komolyra sikerült az új kedvcsináló az Ultron korához

Megérkezett a 2. előzetes az Avengers folytatásához, ami igencsak 'dárkosra' és meglehetősen félelmetesre sikeredett. Az akciók helyett most elsősorban a drámára és érzelmekre helyezték a hangsúlyt, de így is nagyon büntet.

Joss Whedon filmje májusban érkezik a mozikba.

Box Office: A Transformers 4 átlépte az 1 milliárd dolláros határt

Michael Bay másodszor juttatta be az alakváltókat a milliárdosok klubjába

A Transformers 3. részével került be először a direktor ebbe az elit társaságba. Eddig összesen 19 filmnek sikerült, több, mint 1 milliárd dollárt termelni a mozipénztáraknál.
A Hold sötét oldalánnal meg sem állt egészen 1,123 milliárd dollárig, amivel jelenleg az impozáns 7. helyet foglalja el a listán. Az új rész egyelőre 5 millióval lépte át a bűvös határt.

A listát egyébként 2 James Cameron alkotás vezeti. A Titanic(1997-ből), és az abszolút első Avatar, a maga 2,79 milliárdos bevételével. A dobogó harmadik fokát pedig a Bosszúállók foglalja el.

Amerika Kapitány - A tél katonája (Captain America - The Winter Soldier)

A Keselyű 4. napja

Rendezte: Anthony Russo, Joe Russo

 

Forgatókönyv: Christopher Markus, Stephen McFeely

Operatőr: Trent Opaloch

Zene: Henry Jackman

 

Szereplők: Chris Evans, Scarlett Johansson,  Sebastian Stan, Robert Redford, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson


Költségvetés:
 170 millió dollár


Amerikai

131 perc, 2014

 

A Keselyű 4. napja


A Marvel-filmek legfőbb jellemzője általában az akció, dráma és poénok megfelelő adagolása. Sok újdonságot nem nyújtottak, de a megfelelő arányok kezelésével többnyire pozitív eredményeket láthattunk. Ez a biztonsági játék egyszerre pozitívnak és negatívnak is tekinthető. Mielőtt ebbe a helyzetbe belelaposodtak volna, a stúdió picit változtatott a koncepción és az Amerika Kapitánya folytatását el merték vinni kicsit merészebb irányba. Ez az összhatáson nagyon sokat dobott.

A legjobb ötlet a készítők részéről, hogy belecsempészték a filmbe a régebbi idők paranoia-thrillerek vonásait, amitől egész más hangulata lesz, mint a legtöbb korábban megismert szuperhős mozinak. Persze senki ne várja azt, hogy A Keselyű három napja féle újkori klasszikussal van dolgunk, de ebben a műfajban ez amúgy sem várható el. A határokat szépen kitolták úgy, hogy közben arra is figyeltek, hogy az eredeti értékeiből cseppet se veszítsen az első Bosszúálló.

A történet igazából egy gyakorlott Marvel néző számára sok csavarral nem szolgál, a legtöbb dolgot elég hamar ki lehet logikázni, ettől függetlenül a cselekmény szépen felépített. A dialógusok nem esnek át a giccs határán, és amennyire egy szuperhős filmnél ez lehetséges, úgy egész hihető marad végig.

Az írók már-már feltételezik a nézőről, hogy valamilyen szinten jártas ebben az univerzumban, ezért az olyan, korábban megismert karakternek, mint Nick Fury, vagy a Fekete Özvegy jóval nagyobb teret ad, ami miatt kicsit olyan érzésünk lehet, mintha egy "mini Bosszúállók" csapat küldetését látnánk, amit tovább erősít, hogy most már Amerika Kapitány is megkapja a maga fegyverhordozóját, Sólyom személyében.
A legnagyobb húzás azonban egyértelműen Robert Redford szerződtetése volt. 40 évvel később, a korábban említett filmes alapmű után az érem másik oldalán is brillírozik. Samuel L. Jackson is sokkal jobban árnyalja Nick Fury karakterét, mint eddig, bár azért pár klisés tanácsok formájában ront egy picit az esetében.
Nem kell azonban attól félni, hogy Chris Evansnek nem jut elég tér. A Kapitány nagyon is el van látva feladatokkal. Elsősorban a Hydra uralomtól kell megmentenie az emberiséget, de ennek a komorságát a Fekete Özveggyel való könnyed és poénos flörtölése hozza egyensúlyba.
Talán csak a címben is szereplő Tél katonájából kapunk a kelleténél kevesebbet, de amikor színen van akkor pörög a legjobban és szolgáltatja a legjobb akciókat a mozi.

A látványra, ahogy eddig is megszokhattuk ezeknél a nagy költségvetésű szuperhős alkotásoknál, most sem lehet egy rossz szavunk sem. Az akciók itt nem elsősorban a grandiózusságukkal (az utolsó ütközettől eltekintve) akarnak levenni a lábunkról, hanem az ötletességükkel. A verekedések változatos helyszíneken zajlanak és jól megkoreografáltak, 1-2 buta túlzást leszámítva.
A tél katonája esetében elég sokat akart a szarka, és némi kilengéstől eltekintve el is bírta azt, hála az ügyes forgatókönyv íróknak és persze a feladathoz abszolúte felnőtt rendező párosnak.

Értékelés: 10/8.5 pont