Trailer: Big Game

Sam L. Jackson seggét egy kis srácnak kell megmentenie!

Finn alkotásban fog feltűnni Samuel L. Jackson, aki az USA elnökét alakítja majd a Jalmari Helander által írt és rendezett akciófilmben. A filmben feltűnik még Jim Broadbent és Ray Stevenson is.

A Big Game Finnországban március 25.-én kerül a nagy vásznakra, míg Angliában május 8. lesz a premier. Magyarországi mozis forgalmazásról egyelőre nincs információ.

Trailer: Éjszakai hajsza

Új időpontot és új előzetest is kapott Liam Neeson és Ed Harris új akciófilmje

Ed Harris személyében végre emberére akadt a nyugdíjas korára akciósztárrá váló Liam Neeson. Azonban az Éjszakai hajsza (Run All Night) sokkal többnek tűnik egy szimpla akciómozinál, stílusos és minőségi élménynek tűnik.
Az előzetes azért is volt indokolt, mert áprilisról márciusra hozták előre a film bemutatóját.
A filmben az említett 2 remek színészen kívül szerepelni fog még többek között Genesis Rodriguez, Joel Kinnaman és Vincent D'Onofrio is.

Magyar mozipremier: március 12.

Hírek: Lehetséges, hogy megkapjuk a John Wick 2-t

Keanu Reeves a Mátrix után szerepelhet ismét folytatásban

Sokak által a tavalyi év legjobb akciófilmjének tartják a John Wicket, de, ami még fontosabb a nézői és kritikai reakciók mellett korrektül szerepelt a pénztáraknál is.

Az akcióorgia 20 milliós költségvetés (és nagyjából 10 millió marketing) mellett a hazai és a nemzetközi piacon nagyjából 80 millió dollárt termelt, de ez még pár millióval növekedhet is, mert több ázsiai országban még nem mutatták be a bosszúmozit.
Chad Stahelski és David Leitch, azaz első rész rendezői mindenesetre szívesen elkészítenék a folytatást, amire 2-3 éven belül kerítenének sort. Ha a Lionsgate stúdió is rábólint a dologra, akkor a John Wick lehet a második olyan film Keanu Reeves pályafutása során, aminek elvállalja a folytatását. Az első a legendás Mátrix trilógia volt.

Hírek: Az Alienek után újabb klasszikusokat mutatnak be újra a mozikban

Idén még 2 igazi sc-fi gyöngyszemet és minden idők (egyik) legjobb akciófilmjét is láthatjuk nagy vásznon!

A tavaly nagy sikerrel mutatták be hazánkban Ridley Scott az Alien: A nyolcadik utas: a halál című alapművét.

Idén ez folytatódik még ebben a hónapban az Alien folytatásával, azaz James Cameron rendezésében létrejött Aliens: A bolygó neve: halál című sc-fi akcióval, ami legalább olyan legendás, mint az első rész.

Márciusban pedig már egy újabb kultikus darabot fognak bemutatni a 2001: Űrodüsszeia személyében. Sokan minden idők egyik legfontosabb művének tartják a sci-fi műfaján belül a legendás Stanley Kubrik alkotását.

A Pannónia Entertainment pedig ezután sem alszik, sőt nyáron ismét támad egy az előzőekhez hasonlóan nagy kaliberű alkotás bemutatásával.

Jön ugyanis a Die Hard (Drágán add az életed!) valamikor a nyár folyamán, méghozzá felújított és tökéletes felbontásban. Bruce Willis leghíresebb karakterének első bevetését így azok is átélhetik, akik még túl fiatalok voltak (vagy meg sem születtek), hogy moziban láthassák és azok is, akiket akkor, vagy azóta rabul ejtett John McLane harca a Nakatomi toronyban és most újra megnéznék ebben a formátumban is. A filmet egyébként eredeti hanggal, felirattal vetítik majd, és egyelőre még csak a budapesti bemutatója a biztos, vidéki mozik bekapcsolódásáról egyelőre nincs hír, de ez időközben könnyen változhat.
Egy biztos: Én ott leszek, bárhol is adják majd! :)

Trailer: Run All Night

Liam Neeson és Ed Harris akciófilmje elképesztően hangulatosnak tűnik

Egymás után harmadszor fog Collett-Serra rendező Liam Neeson-nel dolgozni. A Non-stop és az Ismeretlen férfi után ismét az észak-ír színészre bízta a főszerepet, mellé pedig felkérték a mindig tökéletes Ed Harrist, aki már az előzetesben is félelmetesnek tűnik.

Főbb szerepben láthatjuk még az új Robotzsaru főszereplőjét, Joel Kinnemant, a gyönyörű Genesis Rodriguezt és Vincent D'Onofriot is.

Magyarországi premierről egyelőre nincs információ. Az USA-ban és a világ nagy részében április második felében kerül majd mozikba a Run All Night.

Kritika: Elrabolva 3

Liam Neeson átmegy Szökevénybe

Elrabolva 3 (francia-amerikai akciófilm, 2014)
Eredeti cím: Taken 3

Rendezte: Olivier Megaton

Forgatókönyv: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Fényképezte: Eric Kress

Zene: Nathaniel Mechaly

Szereplők: Liam Neeson, Maggie Grace, Forest Whitaker, Famke Janssen, Leland Orser, Dougray Scott

Költségvetés: 50 millió dollár

|108 perc|

Ezúttal nincs európai városlátogatás, most hazai terepen kell Bryan Millsnek megmutatnia, hogy még mindig tökös, és, aki a családjával (vagy ne adj Isten pont vele) szarakodik, annak csúnya világa lesz. Ismét.

A zseniális első epizód után sajnos Luc Besson a folytatásra beültetett a rendezői székbe egy fogyatékost, amit azzal tetézett, hogy a 3. felvonásra egy Parkinson-kóron operatőrt is ültetett Olivier Megaton ölébe.

A film története egyébként hajaz egyébként a legendás A szökevény című filmre, azzal a különbséggel, hogy itt Liam Neeson nem éppen az emberek gyógyításának a mestere, épp ellenkezőleg.
Szóval az észak-ír színész csak úgy vállalta el a 3. részt, ha Bessonék valami újjal rukkolnak elő, ez úgy, ahogy sikerült is nekik, bár azért most sem erőltette meg magát a francia filmmogul.

De egy Elrabolva filmben nem is a történtnek kell a középpontban lennie, hanem az izgalomnak, akcióknak és a hangulatnak és persze a mindenkit ledaráló főhősnek. Utóbbiból szerencsére most sincs hiány.

Neeson most is kreatívan, cselesen és, ha kell brutálisan bánik el mindenkivel, aki az útjában áll, és a nézése még mindig cool, ez nem lehet vita tárgya. Az egyre fásultabb tekintete meg még előny is kifejezetten az előző részek ismeretében.
A családjáért bármire képes Mills most kap a nyakába a jófiúk oldaláról is egy üldözőt, aki majdnem annyira profi, mint a már korábban említett A szökevényben, épp azért a szerepéért Oscart kapó Tommy Lee Jones. Itt ezt a szerepet a szintén Akadémia által kitüntetett rutinos Forest Whitaker játssza, nagyon szimpatikusan.

A legnagyobb hiba a már a kritika elején is említett rendező-operatőr párossal van egyértelműen. Megatonnak fogalma sincs, hogyan kell a tempót folyamatosan feszesen tartani, amit tovább ront, hogy az akciójelenetek szinte mindegyike nézhetetlen, hála a forgatáson vélhetően végig epilepsziás rohamban szenvedő Eric Kress operatőrnek, és persze a vágónak. Az akciókból alig lehet valamit kivenni, annyira remeg a kamera ezerrel ide-oda, és annyira szét vannak vágva, hogy még véletlenül se lássunk semmit normálisan az előttünk zajtó eseményekből.
Viszont a kis térben való közelharcok még mindig szórakoztatóak voltak, ellenben az autós üldözésekkel, amik katasztrofálisak, totálisan követhetetlenek.

Elsősorban ezek miatt a dolgok miatt romlott az Elrabolva mozik színvonala részről részre egyre lejjebb, amit azért Liam Nesson karizmája, az egyre érettebb Meggie Grace látványa és a rosszfiúk különféle lezúzási módja azért nézhetővé tesz, de már semmi nincs az első részben végig uralkodó kiváló hangulatból és feszültségből.

Értékelés: 10/6

Trailer: The November Man

Ex-Bond és ex-Bond lány közös akciófilmben

Piercre Brosnan és Olga Kurylenko együtt szerepel majd Roger Donaldson akció thrillerében, aminek a címe: The November Man. Az előzetes már most sejteti, hogy egy igen pörgős filmmel állunk szemben. Azt egyelőre nem tudni mikor fogják itthon bemutatni az alkotást.

Mozipremier(USA): Augusztus 27.