Csatlakozz a Filmplacc Facebook oldalához plusz tartalmakért!

Mostantól az filmelőzetesek nagy része ott fog kizárólag megjelenni!

Nehogy lemaradj a legújabb trailerekről! Március elsejétől a legtöbb előzetes már alapból ott fog landolni a Filmplacc.hu FB oldalán.
Ezért is érdemes beállítani az oldal követését, amit egy szimpla Lájkolással meg is tudtok oldani, továbbá Feliratkozással.

(Ha esetleg Facebook-on könnyebben megy nektek: https://www.facebook.com/pages/FilmPlacchu/825803077458421?fref=ts)

Csatlakozz, hogy le ne maradj a friss hírek mellett a legújabb előzetesekről sem!

A Filmplacc.hu honlap jobb oldalán kattints a FELIRATKOZÁS-ra! ;)

Hírek: Harrison Ford ismét Rick Deckard bőrébe bújhat

Úgy látszik mégis sikerült a világhírű színészt rábeszélni, hogy vállalja el a Szárnyas Fejvadász 2-t

Minden akadály elhárítódni látszik hozzá, hogy Indiana Jones után nemsokára Han Soloként is visszatérő Ford újra egy legendás karakterének a bőrébe bújjon.
A kultikus sci-fi folytatását viszont, úgy tűnik, már nem a Ridley Scott fogja rendezni, hacsak záros határidőn belül meg nem gondolja magát és a Prometheus 2-t ódázza el emiatt.
A Blade Runner 2 forgatását a stúdió jövő nyárra tervezi, és 2017 első felében küldené a mozikba.

Hírek: Lesz új Alien

A Fox hivatalosan is bejelentette, hogy új részt kap a legendás űrhorror

Méghozzá olyan mester fogja elkészíteni, aki az egyik legerősebb tagja a sci-fi új hullámának.
Neill Blomkamp rendezte ugyanis a zseniális District 9-et, valamint a Matt Damonos Elysiumot, idén pedig a Chappie című robotos filmmel jelentkezik.

A dél-afrikai direktor többször és több helyen is beszélt már róla, hogy mekkora rajongója az Alien franchisenak, és folyamatosan az jár a fejében, hogy egyszer majd bizony ő is készít hozzá tartozó epizódot.

A Fox stúdió vette is a lapot, és kapott a tehetséges filmes által felkínált lehetőségre. Blomkamp több saját maga által készített koncepció rajzot is közzétett azóta a saját twitterén és egyéb médiumokban.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy Sigourney Weavert sikerül-e meggyőzni, hogy térjen vissza az Alien 5 kedvéért Ripley bőrébe. Ebben talán egyedül Ridley Scott segíthet majd, aki jelen lesz a produkció mellett, mint producer, az ő kedvéért talán még a színésznő is elgondolkodik majd egy esetleges visszatérésen.

Kritika: A bíró

Mennyire esett messze az alma a fájától?

A bíró (amerikai dráma, 2014)
Eredeti cím: The Judge

Rendezte: David Dobkin

Forgatókönyv: Nick Schenk, Bill Duduque

Fényképezte: Janusz Kaminski

Zene: Thomas Newman

Szereplők: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Vincent D'Onofrio, Billy Bob Thornton, Jeremy Strong

Költségvetés: 50 millió dollár

|140 perc|

Örömjáték ez két remek színész számára, aminek így a történetet is teljesen alárendelik, részben érthető módon.

A bíró próbál a kontrasztok filmje lenni, ahol a legnagyobb hiba (most ezzel kezdeném), hogy a két főszereplő mellett a "háttér" totál sztereotípiákra épül.
A menő ügyvéd hazatér a nagyvárosból a kicsibe, ahol felnőtt az édesanyja temetése miatt, aztán egyéb ok miatt hosszabb időre ott kell maradni a kis vidéki porfészekben. Persze a kisváros mindenben legyőzi a gonosz és csak felhőkarcolókból álló nagyvárost. A nagyvárosban megcsalják az embert, a kollégák nem barátok, bezzeg a kisvárosban mindenki mosolyog, a családok nevetgélve szaladgálnak a szép tájak között és mindenki jóban van mindenkivel. Ezt a sablont folyamatosan próbálják lenyomni a torkunkon.

És igazából nagyjából ennyi a film negatívumainak a sora, mert, mint családon belüli dráma viszont tökéletesen működik. A két Robert játéka elképesztően erős és hatásos. Duvall elemi erővel uralja a vásznat minden kockán, amin jelen van, de Downey Jr. még az ilyen magasságokat is eléri, hogy méltó legyen legendás partneréhez.

A család többi tagja is roppant meggyőző, és engedik, hogy kibontakozzon a 2 főhős kapcsolata, mind konfliktus, mint szeretet szempontjából. A női fronton Vera Farmigát mindig öröm látni, rutinból hozzá a vidéki vagány egyedülálló anya figuráját. A tárgyalóteremben pedig Billy Bob Thornton jelenléte hozza azt a kis pluszt, ami még jobbá teszi az élményt.
Ez igaz a zenére is, Thomas Newman zenéje nagyon fontos eleme a folyamatos hangulatváltások bemutatásának.

Érzelmes, ám mégis szikár darab A bíró, ahol tényleg mindent a színészek közötti feszültségekre és azok kibontására, alakulására, fejlődésére tette fel. De, akinek ilyen színvonalú nevek, mint Robert Duvall, Robert Downey Jr., vagy éppen Vera Farmiga és Vincent D'Onofrio állnak a rendelkezésére, az nem is tehet igazán mást, csak hagyja őket csillogni, ők pedig ezt meg is hálálják szépen. Mi pedig örülünk neki, hogy láthatjuk ezt a fényességet.

Értékelés: 10/8

Érdekességek: Hogyan változott az ideális nő képe az elmúlt korszakokban

Ez a zseniális videó bemutatja, hogy az elmúlt 3000 év során, hogy néztek ki a tökéletes nők, és persze, hogy mi a mai ideál

Kíváncsi rá, hogy milyen női formáért voltak oda az egyiptomi férfiak, vagy a görögök. És arra, hogy a reneszánsz korában a plusz kilók kifejezetten előnynek számítottak, vagy arra, hogy a 20. században mennyi változáson ment át a női társadalom a külsőt ideált tekintve?!
Nos, ezt most mindet megtudhatja ebből a videóból, és persze azt is, hogy a mai korban mi számít a mércének a hölgyek testalkatát illetően. Kellemes szórakozást a női formák megfigyeléséhez!

Egyet azonban nem árt leszögezni: Minden nő a természetéből fakadóan gyönyörű, uraim ezt nem árt az eszükbe vésni! :)

Hölgyeim és uraim, íme a mai kor nőideálja! ;)

Trailer: Poltergeist

Érkezik a 80'-as évek egyik kultikus horrorjának is a feldolgozása

A Magyarországon Kopogó szellemként ismert nagyszerű 1982-es mozi később egy szintén egész jó 2. részt is megélt pár évvel később.

Idén a remakejét láthatjuk, hogyan is próbálja meg egy szellem elragadni egy átlagos család kislány tagját. A film főbb szerepeiben Sam Rockwellt, Rosemaire DeWittet és Jared Harrist láthatjuk majd. A rendezést pedig Gil Kenan vállalt magára, akitől nem áll távol egy ház borzongató bemutatása, ugyanis ő dirigálta a 2006-os Rém romot is.

Az USA-ban és több európai országban július végén mutatják be a mozik, hazai premierdátumot egyelőre még nem kapott a Poltergeist.

Hírek: Sikeresen debütált a Breaking Bad előzménysorozata

A Better Call Saul elképesztően erős kezdéssel startolt

Az AMC csatornánk 7 milliós nézettséggel debütált a Breaking Bad úgynevezett spinoffja, aminek a központjában az anyasorozatból megismert hírhedt ügyvéd, azaz Saul Goodman áll.
Az új sorozat a megismert események előtt játszódik és mutatja be a gátlástalan, ám roppant agyafúrt és ügyes fickó ügyvéddé válásának rögös útjait.
A főszerepben természetesen ezúttal is Bob Oderkinket láthatjuk, de több karakter is tiszteletét teszi majd a Totál szívásból is.