Trailer: A beavatott 2 - A lázadó

Csillogó előzetessel robbant A beavatott folytatása

Az első részt viszonylagos érdektelenség övezte, ezen próbál segíteni a külön a Super Bowl-ra készített alig több, mint egy perces kedvcsináló.
A főszerepben továbbra is Shailene Woodley-t, Theo Jamest, Kate Winslet-et láthatjuk, hozzájuk csatlakozik Naomi Watts az erősítés kedvéért.

A beavatott 2 - A lázadás magyarországi mozipremierje március 19.-én várható.

Retro: Egy maréknyi dollárért

Egy név nélküli legenda születése

1964-ben álnéven (a pletykák szerint, mert nem tudta, hogy vállalható lesz-e a munkája) Sergio Leone és csapata megalkotta a western műfaj ízig-vérig olaszosított változatát, az olasz-westernt, közismertebb nevén a spagetti-westernt. Az akkoriban is potom pénznek számító költségvetést csak bizonyos dolgokban lehet észrevenni a filmben, de kreativitással és kísérletezéssel egy halhatatlan mozit készítettek így is a taljánok.

A film ötletének alapja persze nem volt újszerű már akkoriban sem, sőt Kuroszavától már-már szembetűnő módon loptak el jó pár dolgot, de mégis ez az amerikai életérzés keverve egy kis ázsiai és jó sok európai ízzel, pikáns olasz módon tálalva fenséges elegyet alkotott.

A névtelen férfit megszemélyesítő, és az akkor még szinte teljesen ismeretlen Clint Eastwood tökéletes választás volt a főszerepre. Meggyőző, markáns és laza stílusa lehengerlő, karaktere pedig ott van a legnagyobbak között a filmtörténelemben. A történet szerint az agyafúrt és villámgyors pisztolyhős megérkezik egy eléggé kihaló félben lévő városba, ahol 2 banda is uralkodik, és ebbe a helyzetbe csöppen bele hősünk, aki némi (mondjuk jó pár maréknyi) dollárért fifikás módon elkezdni kicselezgetni a két csoportot. Több aranyköpést is kapunk természetesen a hallgatag férfitől, akinek bizony akad egy nagyszerű nemezise is, akit én személy szerint minden idők egyik legjobb főgonoszának tartok, nem, csak a karakteressége miatt, hanem azért is, ahogy őt felvezetik.

Ramon Rojotól mindenki retteg, ő mégsem egy szimpla vadállat, aki puskával szinte legyőzhetetlen, hanem roppant számító és eszes is egyben. Viszont ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni az az, hogy a nagyszerű pisztolypárbajok, bár tényleg tökéletesen komponáltak, de senkiből nem folyik a vér, amikor eltalálják, csak (szimplán) odakapnak ahová elvileg golyót kaptak és összesnek(meghalnak), engem ezek mindig bosszantanak egy kicsit.
De van valami, ami teljes mértékben kárpótolja a kisebb hiányosságokat, mégpedig az utánozhatatlan és briliáns filmzene, mely Ennio Morricone egyik legfantasztikusabb alkotása. A zseniális dallamok a világ egyik legismertebb filmes akkordjaivá váltak, (fütyülve szinte az is ismerősnek találja, aki a filmet akár sosem látta) és mai napig az én személyes kedvenc soundtrackjeim között szerepelnek.

A 'dollár trilógia' nyitó darabja, tehát ezekből a sokszínű stílusjegyekből és mégis egyszerű(olykor sivár) koncepciójának kohójából vált klasszikus darabbá, a műfajban pedig kihagyhatatlan gyöngyszemmé.

Trailer: Ted 2

A mocskos szájú plüssmaci visszatér!

Mindenki "kedvenc" mackója visszatér, és az első előzetesből kiderül, hogy cseppet sem finomodott a stílusa, szerencsére.
A Ted 2-ben természetesen viszont láthatjuk a gazdáját és főszereplő társát Mark Wahlberget is, viszont Mila Kunis, helyett ezúttal be kell érnünk Amanda Seyfrieddel. Továbbá feltűnik meg a folytatásban Liam Neeson és Morgan Freeman is.

A filmet ezúttal is Seth MacFarlane írta és rendezte, valamint Ted hangját is ő kölcsönözte.

Magyarországi mozipremier: június 25. vagy július 2.

Trailer: Knock Knock

Kopp-kopp! Keanu Reeves új horrorfilmjében bekopog a rettegés

Sok év telt el azóta, hogy a Keanu Reevest horrorfilmben láthattuk, így mindenképp érdemes rá figyelni. A filmet Eli Roth rendezte, aki már több ilyen műfajú alkotást is készített már.

Az alább látható úgynevezett Taiser, azaz csak, amolyan kedvcsináló, mindenesetre elég hangulatosra sikerült, íme:

A Knock Knock című filmet most mutatták be az amerikai Sundance filmfesztiválon, és az első kritikák igen pozitívak.
Magyarországi premierdátumról egyelőre nincs információ.

Érdekesség: Csapatfotó az új Bosszúállókról

Az Empire magazin a jófiúk mellett a főgonosz is saját karakterposztert kapott

Az felső képen a következő szuperhősöket láthatjuk (sorrendben, balról indulva): Wanda, Pietro, Thor, Vasember, Hulk, Amerika Kapitány, Fekete Özvegy, Sólyomszem

Az alsó képen a film első számú ellensége, a címben is szereplő Ultron látható.

Box Office: Szétszedik az amerikai mozikat Clint Eastwood háborús filmjéért

Az Amerikai mesterlövés minden előzetes elvárást magasan túlszárnyal

A Bradley Cooper főszereplésével készült háborús dráma a pár kópián bemutatott decemberi premiert követően januárban országosan jelent meg több, mint 3500 moziban, elképesztő eredménnyel.
Az Warner Bros. által 59 millióból készített, Clint Eastwood által rendezett alkotás 1 hét alatt 150 milliós bevétel felé jutott. Ez különösen azért nagy szó, mert az úgynevezett 'R'-es besorolás ellenére érte el ezt, ami azt jelenti, hogy a filmet csak 18 éven felüliek tekinthetik meg, vagy azoknak ajánlják.

Az Amerikai mesterlövész első hétvégéjén(országos forgalmazásban persze) 89 millió dollárt volt képes generálni, amivel megelőzte az eddig ezen a listán 2. helyen tanyázó Másnaposok 2-t (Bradley Cooper így már 2 filmmel van jelen a dobogón ebben a tekintetben), és majdnem sikerült elkapnia a mai napig csúcstartó Mátrix: Újratöltve (95 millió a nyitóhétvégén) című sci-fit.

Will Ferrell pofán vágott egy cheerleadert

Videó: A komikus egy NBA mérkőzés szünetében ment fel a pályára és dobta arcon labdával az egyik csinos pompomhölgyet, de miért?

Az incidens a New Orleans Pelicans - LA Lakers mérkőzés félidejében történt meg, természetesen színjátékból. A meglepő fejbe dobás ugyanis a színész legújabb filmjének, a Daddy's Home-nak az egyik jelenete lesz és most forgatták le.
Kíváncsian várjuk, hogy az alábbi jelenet, hogyan fog mutatni, majd a filmben.