Hírek: Még 1 hét és ismét mozikban az Alien - A nyolcadik utas a halál

Ennek örömére egy különleges kritikával fogok jelentkezni Szeptember 5.-én

Ridley Scott kihagyhatatlan alapműve itthon és világszerte is Szeptember 4.-én, azaz pontosan 1 hét múlva kerül újra a mozik vásznaira, aminek az apropója nem más, mint a film 35 éves jubileuma. A Sigourney Weaver főszereplésével készült sc-fi horror digitálisan felújított változatban kerül vetítésre, amit maga a brit direktor felügyelt.

Ezzel egy időben új menüpont jön létre az oldalon, ahol korábbi klasszikus, kult, vagy szimplán csak régi filmekről olvashattok majd kritikákat. A menüpont neve pedig ez lesz: Retro.

Az első kritika mindjárt a cikk tárgyát képező Alien franchise első legendás darabja lesz, melyet szeptember ötödikétől olvashattok majd el. Remélem örömötöket lelitek majd benne. :)

Hírek: Mikor láthatjuk a Prometheus és a Blade Runner folytatásait??

Ridley Scott beszélt a jövőbeli terveiről

A brit zseni beszámolt róla, hogy a decemberben bemutatásra kerülő Exodus után a The Martian(magyarul: A marslakó) című sci-fit fogja elkészíteni, melynek a főszerepét Matt Damon fogja alakítani. A rendező azt is elárulta, hogy szeretné a filmet Budapesten és Jordániában leforgatni.

Ezután arról beszélt Scott, hogy már a Szárnyas fejvadász és a Prometheus folytatásának is kész van a forgatókönyve, és ahogy kifejtette, mind a kettőé eszméletlen jó.

A direktor először vélhetően a Blade Runner 2.-t forgatná le, hogy Harrison Ford még minél jobban bírja fizikailag a forgatással járó nehézségeket, amik leghamarabb 2016-ben kezdődhetnének, egy esetleges 2017-es bemutatással.

A Prometheus rajongóinak így minden bizonnyal még évekig kell várniuk mire ismét az Alien univerzumhoz vezet a direktor útja. Előreláthatólag így 2017 előtt semmiképpen sem láthatjuk majd Shawék új kalandját.

Trailer: The November Man

Ex-Bond és ex-Bond lány közös akciófilmben

Piercre Brosnan és Olga Kurylenko együtt szerepel majd Roger Donaldson akció thrillerében, aminek a címe: The November Man. Az előzetes már most sejteti, hogy egy igen pörgős filmmel állunk szemben. Azt egyelőre nem tudni mikor fogják itthon bemutatni az alkotást.

Mozipremier(USA): Augusztus 27.

Top10: Robin Williams 10 legjobb filmje

10+1 film, amit az elhunyt Oscar-díjas színésztől látni kell!

A tragikusan elhunyt színész karrierje nagyon szép és gazdag jobbnál jobb filmekben, így nehéz dolgom volt egy Toplistát összeállítani belőle. Sok számomra kedves filmje sem tudott felférni a Top10-be, helyszűke híján. De íme a

10+1 film, amit Ronin Williamstől mindenkinek látnia kell!

10. Jack (1996)

Egy olyan gyermeket alakít, aki egy betegség folytán négyszer olyan gyorsan öregszik, így felnőtt testbe zárva próbálja meg élvezni a gyerekkort és barátokat szerezni.

9. A halászkirály legendája (1991)

Nagyszerű párost alkot Jeff Bridgesszel ebben a melankolikus drámában. Williams egy hajléktalant alakít, aki a felesége meggyilkolása előtt történelem professzor volt. A 2 kiégett főszereplő egymásra találása mai napig Terry Gilliam olykor szürreális világában majdnem Oscar-díjat eredményezett a színésznek. Nem érdemtelenül.

8. A világ legjobb apukája (2009)

Bár szélesebb réteghez nem jutott el a film, ez egyáltalán nem a minőség hibája, az ugyanis kifogástalan. Igazi családi tragédia és annak torz feldolgozása. Elemi erővel támad a gyászoló apa szerepében.

7. A kétszáz éves ember (1999)

Asimov egyik írását Chris Colombus kiváló családi/sci-fiként álmodta meg, ami nem volt könnyű feladat. Szerencséjére a robotból emberré váló főszerepében zseniális társa talált Robin Williamsben, akinek minden rezdülését öröm nézni, akkor is, ha épp semmilyen nem rezdül.

6. Holtköltők társasága (1989)

Peter Weir filmje az 50'-es évekbe kalauzol el bennünket, ahogy egy hagyományőrző gimnáziumba új tanár érkezik, aki forradalmi módszerekkel tanítja és neveli a gyerekeket. Öröm nézni, ahogy minket is tanít Williams Tanár úr.

5. Vágott verzió (2004)

A jövőbe visz minket ez a sci-fi, ahol nem lézersugarakon, idegen lényeken, vagy mindenféle high-tech városábrázoláson van a hangsúly, hanem igazi társadalom kritikám. A főszereplő egy úgynevezett vágó, aki az emberek halála után a beléjük épített implantátumok segítségével a temetésre összevágja az elhunyt életének fontosabb momentumait, amit levetítenek a gyászoló család előtt.
Egy ilyen szakmával pedig együtt jár a veszélyes ellenségek felbukkanása is.

4. Jó reggelt, Vietnám! (1987)

Ki ne ismerné a híressé vált rádióbemondást? Robin Williams első Oscar-jelölése abszolút megérdemelt. Saigon háborús világába is képes volt nevetést hozni, ahogy a mi arcunkra is.

3. Ébredések (1990)

Csodálatos film, megtörtént események alapján. Robin Williams Robert DeNiro orvosát alakítja. A párosuk a szó szoros értelmében zseniális. Ahogy próbálja a normális életbe visszaterelni DeNirot az több, mint lenyűgöző.

2. Good Will Hunting (1997)

Lehetne akár első is. Oscar-díjat kapott érte. Tökéletes alakítás és kiválóan elmesélt történetben. Öröm nézni Matt Damonnal a közös jeleneteiket és gondolkodni a szavaikon. Örök klasszikus, ami sosem kopik.

1. Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van (1993)

És, hogy miért nem a Good Will Hunting csücsül itt, arról ez a mozi tehet, amit imádok. Ő és Chris Colombus a családi vígjátékok valaha volt egyik legjobb darabját készítették el.
Megunhatatlan poénok, és igazi szívhez szóló jelenetek jellemzik eme mesterművet. Robin Williams eszméletlen erős az idős házvezetőnő szerepében, nem különben az apáéban és a szinkronszínészében sem. Az már csak had a tortán, hogy Sally Field és Pierce Brosnan is szerepel ebben a szeretetre méltó és páratlan vígjátékban.

 

+1 Aladdin (1992)

Zseniális Dzsinni szinkronhangjaként, amiért a Golden Globe-on különleges díjban is részesült. Íme egy frankó dal tőle a meséből:

További filmjei, amiket érdemes megtekinteni: Álmatlanság, Jumanji, Popeye, Hook, Áldatlan állapotban, Sötétkamra, Éjszaka a múzeumban

Kritika: Lucy

Te hány százalékban vagy hiszékeny?

Lucy (francia sci-fi akciófilm, 2014)

Rendezte: Luc Besson

Forgatókönyv: Luc Besson

Fényképezte: Thierry Arbogast

Zene: Eric Serra

Szereplők: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Amr Waked, Analeigh Tipton

Költségvetés: 40 millió dollár

|89 perc|

Már a South Parkosok is rájöttek arra, hogy, ha Morgan Freeman tolmácsolásával adsz elő valamit, azt mindenki elhiszi, még, ha kamu az egész, akkor is.

Vélhetően Luc Besson is látta azt South Park részt, ahol minden bonyolult felvetésnél előugrott a semmiből a kedves tekintetű színes bőrű korosodó színészlegenda, és elmagyarázta úgy is, hogy a közember is megértse miről van szó. Nah a Lucyben is nagyjából ez a helyzet.
A Scarlett Johansson által alakított főhősnőt belerángatják egy rossz kimenetelű bizniszbe, ami következtében drogot kell csempésznie a gyomrában. Ám ez a kísérleti anyag szivárogni kezd és bejut a nő szervezetébe. Innentől fogva az a mellékhatás éri, hogy folyamatosan egyre nagyobb részét tudja használni az agyának.

Az pedig, hogy egy ember milyen dolgokra és fejlődésre képes, míg az átlag ember által használt 10%-tól eljutunk a 100%-ig azt Morgan Freeman folyamatosan elmagyarázza nekünk, szépen szájbarágósan és telis tele maszlaggal, ám kétségtelenül vannak benne érdekes és jó felvetések is.

Besson pörgősre vette a figurát és rövid bevezető után végig zúzza az alig másfél órás játékidőt, csakhogy ahogy halad előre a cselekménnyel úgy lehet egyre kevésbé drukkolni az egyre nagyobb hatalommal bíró Lucynak. A végére pedig szinte teljesen tét nélkülivé válik, mert senki nem képes felvenni a már-már szuperhőssé váló nővel.
Azért akadnak látványos akciók és egész ügyes effektek is, amiket jó nézni. Persze Besson a szokásos Párizsi autósüldözését is levezényli sokadszorra, ami már nem túl eredeti, vagy különösebben izgalmas. A főgonosz egész jó lenne, ha nem válna egyre súlytalanabbá a film előrehaladtával.

Luc Besson szórakozott egy kicsit, és egy érdekes ötletre sok sok áltudományos körítéssel teleszórt kis akciófilmet rittyentett össze. Nem nyújt semmi maradandót, de a gyönyörű Scarlett Johanssont azért jó nézni, ahogy püföli a férfiakat, egész jó dallamokra.

Értékelés: 10/6.5

Box Office: Leáldozott a Feláldozhatóknak

Stallone és csapata elhasalt a pénztáraknál

Hogy mi lett volna A feláldozhatók 3. részének a szereplése abban az esetben, ha hetekkel a bemutató előtt nem kerül ki a stúdióból egy DVD minőségű kópia már sosem tudjuk meg. Viszont a végeredményt tudjuk. Gyászos szereplés. Stallone, Jason Statham, Schwarzenegger, Dolph Lungdren, Jet Li, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Harrison Ford és Mel Gibson főszereplésével készült old school akcióorgia mindössze a 4. helyen nyitott a tengerentúlon és 1 hét elteltével még csak a 20 millió körül jár.
A 90 milliós költségvetés az USA-ban már biztosan nem térül meg, a károkat elsősorban Európa (ahol még az öreg akció ikonok ma is népszerűek) és Ázsia enyhítheti majd a Lionsgate számára.
Itthon e hónap 28-ától fizethet be rá a mozikban az, akit még érdekel egy letűnt kor akcióhősei.

Trailer: Automata

Antonio Banderas robotok közt

Igen érdekes spanyol sci-fi érkezik Antonio Banderas főszereplésével. Amolyan Én, a Robot utánérzés pici posztapokaliptikus beütéssel. Az Autómata magyar forgalmazásáról egyelőre nincsenek információk.

Mozipremier(USA): Október 10.