Amerikai Kapitány új mozija elkerülheti a hazai mozikat

Chris Evans vonatos sci-fije minden bizonnyal majd csak lakossági forgalmazásban jelenik meg itthon

Egyelőre semmi jel nem utalna rá, hogy a nemzetközi sajtóban sokak által az elmúlt évek egyik legjobb sci-fijének tartott filmje a Snowpiercer Magyarországon széles körű forgalmazót találjon. A remény talán csak néhány művészmoziban lehet, ha mégsem, akkor várhatunk míg DVD-n kiadják a Chris Evans főszereplésével készült akciófilmet.

Bon Joon-ho által rendezett alkotás egyébként több komoly nemzetközi filmfesztiválon is hatalmas sikert aratott. A pénztáraknál is szépen termel, a 40 millió dollárból forgatott elsősorban koreaiak által finanszírozott film világszerte már több, mint 80 milliót hozott, igaz az Egyesült Államokban sem forgalmazták nagy kópiaszámmal, így ott "mindössze" pár millió dolláros bevételre lehet számítani.

A minőségre egyébként az ezúttal produceri teendőket ellátó kultikus koreai rendező Park Chan-wook is garancia lehet, ami az is bizonyít, hogy a Snowpiercer jelenleg 7.0 értékeléssel áll az IMDB-n, a Rottentomatoes-on még ennél is jobban áll, ott ugyanis a nézőknél 94%-on, míg a kritikusoknál nem kevesebb, mint 75%-on tartózkodik.

Ha ez még nem lenne elég a felcsigázáshoz, íme még néhány név, akik még szerepelnek a sci-fiben: Ed Harris, John Hurt, Tilda Swinton, Kand-ho Song és Jamie Bell.


Snowpiercer trailere

Ajánló
Kommentek
  1. Én